'In ieders belang!'

yvo-deruijg

Algemeen lid
yvoderuijg@gmail.com
06-13188092

Yvo de Ruijg

Meedoen is belangrijk

Ik woon samen in Oosthuizen en we hebben 3 kinderen. Naast mijn loodgietersbedrijf doe ik aan crossfit sport en oefen een aantal bestuurs- functies uit voor meerdere verenigingen. Ik vind het belangrijk om met politiek bezig te zijn, zodat je weet welke zaken er spelen of op je afkomen. Voor Zeevangs belang wil ik de standpunten waar ik voor sta vertegenwoordigen in de gemeenteraad, zoals;

Jongeren; ga met ze in gesprek en kijk wat hun interesses zijn. bv sport of muziek. En probeer daar op in te spelen.

Senioren; stimuleren voor cursussen in Social Media voor de snel veranderende maatschappij. Ze actief uitnodigen bij activiteiten, computerlessen en goed ondersteunen bij de WMO veranderingen.

Ondernemers; beide gemeentes tellen veel ondernemers, bij aanbesteding van projecten zoveel mogelijk de lokale ondernemer inschakelen. Maar ook goed luisteren naar de behoeftes en wensen van deze ondernemers.

Scholen; behoud van de kleine scholen is belangrijk voor de kernen, maar ook als ouder heb je dan meerdere keuzes, als een kind op een grote school niet mee kan komen, is er altijd een alternatief. En het onderwijs is van goede kwaliteit.

Glasvezel; momenteel zijn er veel gebieden zonder deugdelijk internet en televisie, dit probleem moeten we gezamenlijk aanpakken zodat er over de hele gemeente (Zeevang/Edam/Volendam) straks glasvezel beschikbaar is.